isolatie

Je woning isoleren, wat zijn de mogelijkheden en prijzen?

Bij de ene woning is het beter om de vloer te isoleren, bij het andere huis kan met dakisolatie de meeste energiebesparing behaald worden. Goede dakisolatie zorgt naast een warm huis ook voor een lagere energierekening. Door betere isolatie blijft warme lucht in de winter beter binnenshuis, waardoor er minder energie nodig is om de woning warm en comfortabel te houden. Met vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie of dubbel glas kunt u uw huis isoleren.

Je woning isoleren

Naast dak- en vloerisolatie, is het ook mogelijk om ramen beter te isoleren met behulp van dubbele beglazing. Huis beter isoleren Rendement en kosten dak-, vloer- en gevelisolatie. Ook de vliering kan geïsoleerd worden, wanneer dakisolatie bijvoorbeeld niet mogelijk is. Het aanbrengen van vloerisolatie vergt namelijk geen ingrijpende aanpassingen aan uw woning en is vaak al binnen een halve dag aangebracht. Dan is vloerisolatie voor u een goede maatregel om deze problemen tot het verleden te laten behoren. Vloerisolatie geeft niet alleen een besparing op je energiekostenkosten, het binnenklimaat zal ook nog eens flink verbeteren. Als je een appartement wil isoleren kun je niet het dak of de zoldervloer isoleren In een appartement kun je mogelijk de gevel en het glas verbeteren. Veel oudere huizen zijn minder goed geïsoleerd, bijvoorbeeld omdat er geen spouwmuur aanwezig is. Een oude woning isoleren is zeker de moeite waard, omdat vooral daar veel winst te behalen valt. Het isoleren van je vloer is een goede stap naar een duurzamer huis.

 

Soort isolatie Gemiddelde prijs inclusief plaatsing en btw
Spouwmuurisolatie € 8 – € 25 per m²
Dakisolatie € 20 – € 100 per m²
Vloerisolatie € 25 – € 50 per m²
Gevelisolatie € 20 – €130 per m²

 

Spouwmuurisolatie

Bij spouwmuurisolatie vult een gespecialiseerd gevelisolatiebedrijf de spouw met isolatiemateriaal, bijvoorbeeld piepschuimbolletjes of glaswolvlokken. Spouwmuurisolatie is een speciaal materiaal wat in de tussenruimte van de muren van uw woning geplaatst wordt. Als de spouwmuurisolatie goed wordt uitgevoerd, komt er geen vocht van buiten door de volledig met isolatiemateriaal gevulde spouw. Dus als je woning of kantoorpand tussen 1920 en 1976 gebouwd is kan het ook voor jouw zeer aantrekkelijk zijn om spouwmuurisolatie te laten plaatsen.

Op Isolatie.website vind je alle isolatiebedrijven in Nederland

Dakisolatie

Het nadeel van een koud plat dak is dat u moet isoleren met open materiaal zoals minerale wol ( glaswol of steenwol , bijvoorbeeld Rockwool ). Deze wollen hebben een lagere isolatiewaarde dan bijvoorbeeld PIR, waardoor u over het algemeen een dikke laag isolatie moet aanbrengen. Een plat dak met bitumen heeft een ander soort isolatiemateriaal nodig dan een houten puntdak met dakpannen Vervolgens is de vraag welke isolatiewaarde u met de PIR isolatie platen wilt en moet halen (volgens het bouwbesluit). 3) Dakisolatieplaten uit PUR (voluit polyurethaan) hebben een zeer goede isolatiewaarde, waardoor ze in een beperkte dikte kunnen geplaatst worden. Op het platte dak komen dan isolatieplaten, daarop waterdicht materiaal, en daar weer op een nieuwe laag dakbedekking (bijvoorbeeld bitumen of EPDM).

Gevelisolatie

Je kunt buitengevelisolatie ook combineren met spouwmuurisolatie Je hebt dan voor dezelfde isolatiewaarde een minder dikke laag aan de buitenkant nodig: de buitenmuur wordt maar 10 cm dikker, in plaats van 16 cm. Aanpassingen bij kozijnen en dakranden zijn dan eenvoudiger. Gevelisolatie is, zoals het woord het zegt, isolatie van de gevel of buitenmuren en wordt er vaak onderscheid gemaakt tussen binnenmuurisolatie en buitenmuurisolatie In de eerste plaats wordt gevelisolatie (maar ook spouwmuurisolatie ) gebruikt om het energieverbruik van de woning te verminderen. Bij buitengevelisolatie wordt het isolatiemateriaal aan de buitenkant van een gevel geplaatst. Ter vergelijking: bij gevelisolatie aan de buitenkant kun je 13 cm isolatiemateriaal laten plaatsen (Rd=3,5).

Vloerisolatie

Naast het isoleren van de vloer, al dan niet door middel van het aanbrengen van isolatiemateriaal op het plafond van de kruipruimte kan het ook verstandig zijn om de bodem van de kruipruimte te isoleren. Jij kunt ook geld besparen als je vloerverwarming hebt door de onderkant van de vloer te isoleren of door kruipruimte isolatie te plaatsen als back-up van de al bestaande vloerisolatie. Afhankelijk van het isolatiemateriaal en de isolatiemethode, kun je vloerisolatie binnen 7 en 12 jaar hebben terugverdiend, waarna je natuurlijk kunt beginnen met sparen.

Kruipruimte isoleren

Wanneer u geen kruipruimte heeft en daarom óp uw vloer wilt isoleren, dan is PIR ook een goede keuze, omdat u met een relatief dunne PIR-plaat een goede warmteisolatie bereikt. Isoleren met pir platen is een verstandige keuze, want u kunt rekenen op een hoge warmte-isolatie terwijl het isolatiemateriaal weinig ruimte in beslag neemt. Een plat dak met bitumen heeft een ander soort isolatiemateriaal nodig dan een houten puntdak met dakpannen Vervolgens is de vraag welke isolatiewaarde u met de PIR isolatie platen wilt en moet halen (volgens het bouwbesluit). Het is daarom niet verwonderlijk dat PIR het meest populaire isolatiemateriaal van dit moment is. PIR isolatie wordt gebruikt voor het isoleren van vloeren, muren, daken en plafonds en nog veel meer!

Akoestische isolatie

Het akoestisch isoleren van contactgeluid doet u door het plaatsen van ontdreuningsmateriaal of trillingsisolatie Contactgeluid wordt het best aangepakt direct bij de bron. Bijvoorbeeld door spouwmuurisolatie te plaatsen in combinatie met een beschadigde gevel of dampdichte gevelbekleding. Voor geluidsabsorptie om de akoestiek in een ruimte te verbeteren, dus in het zicht worden geplaatst, hebben wij hoogwaardige, akoestische panelen , akoestische platen , baffles en bass traps in ons assortiment.