Dakdekker

Wil je het hellende dak van je huis laten bedekken met dakbedekking, denk dan aan gemiddelde prijzen tussen de €40,- en €125,- per m². Dakpannen zijn nog steeds de meest voorkomende soorten dakbedekking op hellende daken, dit komt omdat ze relatief goedkoop zijn maar wel een lange levensduur hebben. Op basis hiervan berekent een dakdekkersbedrijf de kosten per m2. Voor een dak van 60 vierkante meter met EPDM dakbedekking kun je uitgaan van een prijs van €4.200. Als u op zoek bent naar dakbedekking voor uw platte dak dan zijn er 3 populaire soorten: bitumen dakbedekking , PVC dakbedekking en EPDM dakbedekking Kijkend naar de dakbedekking kosten ziet u dat bitumen de goedkoopste optie is. Dit is tevens ook de meest toegepaste soort op platte daken maar dit is wel aan het veranderen. Op de korte termijn zijn betondakpannen het goedkoopst: hiervoor liggen de prijzen rond de €50,- per m². Keramische pannendaken hebben een langere levensduur en zijn vanwege de hogere kwaliteit iets duurder in aanschaf.

Een dakdekker moet:

  • – Nieuwe dakbedekking aan kunnen brengen;
  • – Oude dakbedekking kunnen slopen.
  • – Nieuwe materialen kunnen controleren;
  • – Controles uitvoeren aan dakbedekkingen;
  • – Reparaties uitvoeren aan dakbedekkingen;
  • – Dakbedekkingen kunnen renoveren.
Soort dakbedekking Gemiddelde prijs per m²
(incl. btw en plaatsing)
Levensduur
HELLEND DAK
Dakpannen € 30 – 60 30 à 50 jaar
Leien dakbedekking € 65 – 120 25 à 100 jaar
Dakplaten € 20 – 60 20 à 50 jaar
Rieten dakbedekking € 70 – 95 30 à 35 jaar
Zinken dakbedekking € 90 – € 110 70 à 100 jaar
Groendak € 45 – 230 50 à 70 jaar
 

PLAT DAK

EPDM dakbedekking € 60 – 80 30 à 50 jaar
Bitumen dakbedekking € 40 – 60 20 à 40 jaar
PVC dakbedekking € 50 – 70 15 à 40 jaar
Groen dak € 45 – 230 50 à 70 jaar

 

Leien dakbedekking

U kunt de leien goed gebruiken wanneer u een dak heeft met een ongebruikelijke vorm, daar waar dakpannen dan wellicht om extra zaagwerk en aandacht voor de waterdichtheid vragen. Daken leien kunt u een beetje vergelijken met een dak aanleggen met dakpannen. Leien op het dak is weer iets compleet anders dan dakpannen of het leggen van bitumen dakbedekking Leien geeft uw dak een ouderwets uiterlijk en is wel iets duurder dan de normale bedekkingen voor het dak.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Kijk op de website van De Dakspecialist voor een dakdekker bij jou in de buurt.

Bitumen dakbedekking

Bitumen is een zeer populaire dakbedekking voor platte daken. Als u uw hele dak wilt laten vervangen door middel van dakpannen of bitumen dakbedekking is de prijs afhankelijk van het dak oppervlakte. EPDM is relatief goedkoop aan te leggen is in vergelijking met de aanleg van bitumen dakbedekking.

PVC dakbedekking

PVC dakbedekking is gemaakt van het kunststof materiaal Polyvinylchloride (pvc is de afkorting), een ander veelgebruikte term is kunststof dakbedekking Er zijn nog andere soorten kunststof waar het dak mee bedekt kan worden maar de meest gebruikte is toch wel pvc. PVC (Poly Vinyl Chloride) dakbedekking is de meest toegepaste vorm van kunststof daken, gezien zijn weerbestendigheid. U begrijpt dat dit veel tijd kost en als u dit laat doen dat de PVC dakbedekking prijs per vierkante meter aanzienlijk zal stijgen.

Dakpannen

Dakpanplaten zijn geprofileerde dakplaten van staal of aluminium die de uitstraling hebben van klassieke dakpannen. Daarnaast bieden we voor extra ventilatie in de nok van bijvoorbeeld stallen en schuren nog het model Atlas Ventilatienok. Deze lichtnok bestaat uit een enkelwandige vlakke lichtplaat op rol die door beugels over de lengte van de nok wordt gespannen en wordt vastgeschroefd. Het dak ziet eruit alsof het met normale beton of klei dakpannen is gedekt, maar in tegenstelling tot dakpannen zijn onze dakpanplaten van staal of aluminium duidelijk makkelijker te installeren en zijn bovendien goedkoper.

Dak onderhoud

Met goed dak onderhoud zorg je ervoor dat je woning goed beschermd is tegen alle weersinvloeden. Regelmatig dak onderhoud is nodig om ervoor te zorgen dat je dak zich in topconditie bevindt. Met goed dak onderhoud zorg je ervoor dat je woning goed beschermd is tegen alle weersomstandigheden.

Daklekkage

Voordat een dakdekker met een reparatie kan beginnen, stelt hij eerst vast waardoor de daklekkage veroorzaakt wordt. Het is bij een lekkend dak altijd belangrijk om snel in actie te komen, voordat je erge waterschade krijgt. Vaak wordt de lekkage van een plat dak veroorzaakt doordat de aansluiting tussen de banen dakbedekking voor problemen zorgt. Wanneer u te maken heeft met een lekkend plat dak, dan is de kans groot dat u ook last heeft van waterschade. De specialist repareert dit zo snel mogelijk, zodat u geen last meer heeft van waterschade. Schoorstenen met achterstallig onderhoud vormen een risico voor dak lekkages. Het is belangrijk dat u snel een vakman inschakelt om het lek te komen opsporen en verhelpen, om ergere schade te voorkomen. Op deze pagina leest u meer over de oorzaken en gevolgen van daklekkages. Een loodgieter kan een lekkage in een platte of hellende daken in korte tijd opsporen én repareren, zodat u snel van uw problemen verlost bent.

Dakgoten en regenpijpen

Een dakgoot is de oplossing bij een huis of schuur om regenwater af te voeren naar de regengoot zodat het water hierna naar het riool, de regenton of je tuin toe loopt. Een dakgoot kan op den duur behoorlijk wat vuil verzamelen: bladeren, takjes, vogelnesten en ander vuil. Voor het afvoeren van regenwater worden dakgoten gebruikt.