badkamer

Badkamerrenovatie uitbesten, wat kost dat?

We zullen u op deze pagina duidelijkheid geven over een kleine en grote badkamer laten verbouwen en het laten vernieuwen door een aannemer of om het zelf te doen, de gemiddelde kosten van een nieuwe badkamer en de materialen die gebruikt worden om uw badkamer op te knappen. Bij een renovatie van een badkamer mag rekening worden gehouden met een gemiddelde kostprijs van zo’n 760 euro per vierkante meter.

Inloopdouche plaatsen

Bij een inloopdouche kun je dus of een muur, of een glazen wand neerzetten om waterspatten in de badkamer tegen te gaan. Dit profiel heeft een stelmogelijkheid, waardoor de wand ook prima op een douchevloer met afschot geplaatst kan worden. De inloopdouche bestaat eigenlijk uit één grote glazen wand die met een metalen profiel op de muur gemonteerd wordt. Zo kun je een inloopdouche maken door één of zelfs twee glazen wanden tegen de muur te plaatsen. Kies je voor een douchewand van glas of toch liever een inloopdouche met muur? Met een glazen douchewand scherm je de inloopdouche op een stijlvolle manier af van de rest van de badkamer.

Meer informatie over badkamerrenovatie op https://www.badkamer-expres.nl/amsterdam/

 

Soort klus Gemiddelde prijs
Douche € 600,- tot € 1.900,-
Wandtegels per m² € 40,- tot € 90,-
Vloertegels per m² € 45,- tot € 90,-
Luxe douchedrain plaatsen  € 300,- tot € 500,-
Loodgieter € 45,- tot € 80,-

 

Toilet badkamer vervangen

De badkamers zijn voorzien van minimaal een douche, badmeubel, hangtoilet, radiator en badkameraccessoires. Deze badkamers worden compleet geleverd, inclusief tegels. In deze prijsklasse vind je onze pakketdeals: complete badkamers die we extra scherp hebben ingekocht en daarom tegen vaste en lage prijzen kunnen aanbieden. Het doorspoelreservoir van een hangtoilet zit vaak in de muur, waardoor deze een stuk verder naar achter staat dan een staand toilet. Deze keuzehulp is hét ideale startpunt om te komen tot de zittingen die bij jouw toiletpot passen. Dit dient voornamelijk om de toiletpot af te schermen voor verspreiding van bacteriën of voor het gemak om er een zitplaats van te maken indien er sprake is van een wat kleinere toiletruimte.

Badkamertegels plaatsen

Mooie tegel gebruikt op de wand in de badkamer en toilet, luxe uitstraling. Wandtegels plaatsen kan in zowat het hele huis: in de keuken, op een werkblad, rond de gootsteen of in de badkamer, rond de lavabo of de douche, rond een schoorsteen, Dankzij onze tips, aangevuld met een minimum aan gereedschap en techniek, wordt u een echte tegelzetter! Dit zorgt namelijk voor een waterdichte en elastische voeg, zodat de kwaliteit van het grote aantal voegen bij bijvoorbeeld mozaïektegels gewaarborgd blijft. Gebruik voor het verlijmen van vloertegels (ook bij toepassing op de wand) een cementgebonden poedertegellijm.

 Vloertegels

Daarnaast zijn keramische tegels goed te combineren met vloerkoeling. Ideaal als badkamertegel Keramische tegels zijn overigens ook goed te combineren met vloerkoeling. De kant- en klare pastalijm is direct toepasbaar en wordt alleen gebruikt voor wandtegels De poederlijm wordt voor gebruik aangemaakt met water en is geschikt voor zowel wand- als vloertegels. U vindt hier zelfs vloertegels met gesleten randen, die het vertrek een authentiek uiterlijk meegeven. Als u uw badkamer, keuken, of welk vertrek dan ook geheel verbouwt, kunt u natuurlijk niet om vloertegels heen.

Wandtegels

De wandtegels zorgen in de badkamer voor een nette afwerking, een mooi strak karakter en bovendien een materiaal dat goed bestand is tegen de vochtige lucht in deze ruimte. Bij ons vind je dan ook een groot assortiment wandtegels, van de klassieke witte badkamertegel tot een moderne betonlook grijze tegel. Het voordeel van keramische wandtegels is dat ze slijtvast zijn. Het meest voorkomende materiaal voor badkamer wandtegels is keramiek. Zo is de wandtegel dus erg belangrijk voor de stijl die je wilt neerzetten in je badkamer, toilet of keuken. De wandtegel in de badkamer, toilet of keuken bepaalt voor een groot deel de basis van de stijl die je kiest. Hieronder lees je hoe je de perfecte toilet/keuken/badkamer wandtegel vindt voor in jouw huis. De wandtegel is samen met de vloertegel de basis voor de sfeer en stijl in jouw badkamer, toilet of keuken.